Gino Hairandmore

Το σωστο λουσιμο

Αν σε ρωτούσε κάποιος αν ξέρεις να λούζεις τα μαλλιά σου θα απαντούσες σίγουρα και χωρίς κανέναν δισταγμό “Βεβαίως!”, αλλά πόσο σίγουρη είσαι τελικά για αυτή την απάντηση? Πόσο σίγουρη είσαι, πως ο τρόπος που λούζεσαι αναδεικνύει την φυσική ομορφιά των μαλλιών σου και τελικά τα βοηθάει? 

Σύμφωνα με τους hair experts των gino hairandmore, “Βασικός κανόνας, είναι το λούσιμο σε δυο χέρια. Αν μείνετε μόνο στο πρώτο χέρι τότε τα μαλλιά σας θα δείχνουν θαμπά και άτονα. Το πρώτο χέρι βοηθάει στην αφαίρεση της πολύς βρωμιάς και λιπαρότητας ενώ το δεύτερο χέρι είναι αυτό που τα αφήνει απόλυτα καθαρά.”

Συνεχίζοντας, μας λένε “‘Ενα ακόμα μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, είναι ότι χρησιμοποιούν υπερβολικά πολύ σαμπουάν προσθέτοντας συχνά ακόμα περισσότερο όταν δεν κάνει αρκετό αφρό.” Μη νομίζεις μάλιστα, πως περνώντας και δεύτερο χέρι σαμπουάν σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσεις περισσότερη ποσότητα. Το ακριβώς αντίθετο! Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο χέρι μια ποσότητα ίση με ένα καρύδι αν θέλεις να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. “Το πρώτο χέρι δεν θα κάνει πολύ αφρό αφού στην ουσία απομακρύνει κατάλοιπα προϊό­ντων styling και ρύπους από το περι­βάλλον. Ιδανικά, βάλτε λίγο σαμπουάν στα χέρια σας, τρίψτε τα μεταξύ τους και περάστε τα χέρια σας μέσα από τα μαλλιά σας σα να κάνετε ένα είδος εξωτερικού καθαρισμού. Εκεί που θα πρέπει να κάνετε την περισσότερη δουλειά είναι στο δεύτερο χέρι κατά το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε περισσότερο αφρό και να ασχοληθείτε διεξοδικά με το πολύ καλό λούσιμο στις ρίζες.
 
Το λούσιμο κάθε δυο ή τρεις ημέρες είναι ο κανόνας για τους περισσότερους τύπους μαλλιών αλλά εννοείται πως αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λεπτά μπορείς να λούζεσαι λίγο συχνότερα και φυσικά όσες από εσάς έχετε σγουρά μαλλιά μπορείτε να τα λούζεται λιγότερο συχνά.
 
Σύμφωνα με τους gino hairandmore experts, ο τύπος των μαλλιών σου καθορίζει την χρήση του conditioner. “Πολύ λεπτά μαλλιά σημαίνει ελάχιστο ή ακόμα και καθόλου conditioner. Τα κανονικά μαλλιά χρειάζονται conditioner μόνο στις άκρες και τα ξηρά και πολύ ξηρά μαλλιά σε όλο το μήκος.” Αν μπορείς, στύψε απαλά αλλά πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν την εφαρμογή του conditioner αφού, “η πολύ υγρασία ουσιαστικά αραιώνει το προϊόν”. Και αν έχεις κάνει balayage ή έχεις λίγη ψαλίδα “βάλε περισσότερη ποσότητα στις άκρες.”
 
Η ουσία όλου αυτού είναι πως, “με το δεύτερο χέρι τα μαλλιά είναι απόλυτα καθαρά και άρα μπορείς ακόμα και μόνη σου να καταλάβεις τι είναι εκείνο που χρειάζονται περισσότερο.” Σε περίπτωση που έχεις λιπαρά μαλλιά, χρησιμοποίησε ένα leave-in προϊόν conditioner που είναι πιο ελαφρύ και φυσικά μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι τον κομμωτή σου για τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

by Roula Bagia