Gino hairandmor

ABOUT

GINO

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
H παρουσία του Gino Bouras στο χώρο της περιποίησης και αισθητικής των μαλλιών άρχισε τη δεκαετία του ‘60. Ξεκινώντας τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου μετά από δύο χρόνια παραμονής και προσωπικών επιτυχιών, περνάει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στον Καναδά. Εκεί πλέον ως ταλαντούχος κομμωτής λαμβάνει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και κερδίζει αρκετά βραβεία ανάμεσα σε καταξιωμένους παγκοσμίου φήμης κομμωτές της εποχής. Σε μια εποχή που μεσουρανούσε το κίνημα των hippies δημιουργεί τη δική του φιλοσοφία. Η μουσική για τον Gino ήταν αναπόσπαστο κομμάτι έμπνευσης και δημιουργίας γι΄αυτό και επηρεάζεται από τους ήχους της εποχής. Η αναγεννημένη πορεία του Frank Sinatra αλλά και οι εκρηκτικοί ήχοι του βασιλιά της rock ‘n’ roll, Elvis Presley, του γεννούν πρωτοποριακές ιδέες. Η καριέρα τουGino συνεχίζεται στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη. Εκεί ξεχωρίζει για τις πρωτοπόρες εμπνεύσεις και δημιουργίες του και για το εξεζητημένο ευρωπαϊκό του στυλ. Το Las Vegas είναι μια από τις πολλές πόλεις που ακούγεται το όνομά του και φαντάζουν οι δημιουργίες του.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η αγάπη του για την Ελλάδα σε συνδυασμό με τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα τον οδηγούν στην απόφασή να κάνει ένα τεράστιο βήμα στον ελληνικό χώρο ομορφιάς. Ιδρύει στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 το πρώτο του κατάστημα στην περιοχή Hilton σε συνεργασία με τον Dino. Η ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό είναι αποκαλυπτική. Οι Ελληνίδες δείχνουν εμπράκτως ότι εκτιμούν το ταλέντο, την ποιότητα και τις πάντα πρωτοποριακές του ιδέες. Η φινέτσα, η κομψότητα και τα πιο μοντέρνα κουρέματα γίνονται το σήμα κατατεθέν για τους dino+gino. Τα καταστήματα που εξυπηρετούν αυτή την τάση αυξάνονται. Πυρήνα της προσπάθειας αυτής αποτελεί το κατάστημα της Γλυφάδας (Ι. Μεταξά), στο οποίο συγκεντρώνονται οι celebrities της εποχής και η υψηλή κοινωνία των Αθηνών.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Το 1995 οι δύο πρωτοποριακοί καλλιτέχνες αποφασίζουν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Ο Gino συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο χώρο της κομμωτικής αναδεικνύοντας το μεράκι, το ταλέντο και τη γνώση των τάσεων της μόδας σε κάθε περίπτωση. Παρουσιάζει την πρώτη collection της εποχής για τα gino, η οποία ονομάζεται “minimal” και σηματοδοτεί τη νέα μορφή της τέχνης που γεννιέται μέσα από το chic και το street slyle. Σε μια εποχή που στη γυναίκα ο χρόνος είναι κάτι πολύτιμο, παρουσιάζει την επόμενη collection του “fastforward-ff” αφουγκραζόμενος τον παλμό της Ελληνίδας. Οι χώροι του ανανεώνονται και μεγαλώνουν για να χωρέσουν τις τάσεις του Gino και των συνεργατών του. Το “…simply gino” είναι μια από τις πιο δυνατές collection του, γιατί δείχνει ότι όλα είναι απλά. Μαλλιά, χρώμα, styling, απλα gino.


ΣΗΜΕΡΑ
H φιλοσοφία του όμως είναι πάντα κάτι περισσότερο από τα μαλλιά. Γι΄ αυτό και υλοποιεί μια ιδέα ετών, το g morethanhair®, προσθέτοντας πλέον στην ιδιοσυγκρασία των gino hairandmore, ότι δεν είναι τα κομμωτήρια που στοχεύουν στο εμπορικό κομμάτι αλλά στη γενικότερη καλλιτεχνική εικόνα. Προσθέτει στους χώρους του τη μουσική ως απαραίτητο κομμάτι. Η ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών στα σημάδια των καιρών, γεννάει το after hours. Δημιουργεί το gino Artistic Team για να παρουσιάζει τις collection του. Επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού του με σεμινάρια δικών του τάσεων. Πιστεύει στην φιλοξενία των πελατών του με τον καλύτερο τρόπο και σωστό service. Γι΄ αυτό και σήμερα ο Όμιλος gino hairandmore των οκτώ καταστημάτων (Μαρούσι, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα, Κολωνάκι, περιοχή Χίλτον, Νέα Σμύρνη) λειτουργεί υπό τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές και την προσωπική του συμβολή, και όχι σαν απρόσωπο franchise.